WETENSCHAP & RELIGIE 

 

Het Urantia Boek ( HUB ) suggereert dat bewoonde planeten soms geholpen worden middels een openbaring. Sinds het begin van de mensheid zouden er vijf openbaringen zijn geweest. Genoemd boek als laatste, de komst van Christus als vierde. De komst van de ouders van de violette mensen - Adam en Eva - zou de tweede wonderbaarlijke openbaring zijn geweest, bijna 38.000 jaar geleden. 

Leuk is dat de wetenschap recent is gestuit op zaken die raken aan wat via Het Urantia Boek wordt aangereikt.  Zoals het vaststellen dat 38.000 jaar terug iets bijzonders gebeurd moet zijn in de menselijke geschiedenis.  Een gen verantwoordelijk voor breingroei begon zich vanaf toen snel in het menselijk genoom te verspreiden. ( Science, 9 september 2005 ) 


Nog wat punten die Het Urantia Boek anders schetst dan aardse geleerden tot heden : 
 

I.   DE VERDELING VAN ELLIPSEN OVER HET HEMELGEWELF

Het Urantia Boek stelt dat ellipsen ( 'architectonische werelden'  ), de oudste sterrenstelsels van het heelal, een geestelijke functie hebben en alleen in het bewoonde deel van het heelal, de zeven superuniversa, te vinden zijn.  Geleerden hebben inmiddels opgemerkt dat ellipsen zich vooral richting het centrum van de Melkweg ( het spiraalstelsel waar wij deel van uitmaken ) bevinden, en niet in de andere richting. 

 

II.   EEN OEROUDE BUURPLANEET 

Het Urantia Boek onthult dat niet ver van ons zonnestelsel zich een zeer oude bewoonde planeet bevindt, Anova. Deze wereld zou onderdeel zijn van een zonnestelsel met 44 satellieten; bijzonder is dat ook wordt gemeld dat deze planeet wordt gevoed door drie zonnen.

Op aarde is bekend dat we ons niet ver van het Alpha Centauri stelsel bevinden, op 4 lichtjaar van onze aarde. Aldus lijkt het erop dat het zonnestelsel waarover in HUB gesproken wordt, en dat we hier op aarde 'Alpha Centauri' noemen, dat drie zonnen heeft, een en dezelfde zijn.