UB & Graancirkels 

Deze pagina vormt een ode aan hen die hun best gedaan hebben de graancirkels in beeld te brengen. Ondergetekende volgt dit verschijnsel - sinds 2002 - vooral naar aanleiding van zijn ontdekking van Het Urantia Boek en heeft zo wellicht verbanden mogen leggen die aanspreken.  

Niet alle onderzoekers van graancirkels ( 'croppies' ) hebben dezelfde mening over hun afkomst, maar de meesten vermoeden wel een spirituele bron. Het verschijnsel boeit, echter het wordt onderzoekers niet makkelijk gemaakt, soms zijn de lichtbollen die zijn waargenomen groot als een skippybal, andere weer klein als een vlinder. Soms verdwenen ze richting de hemel, soms in de aarde. De meeste waren rond, ook zijn er hoekige exemplaren waargenomen. 

Het Urantia Boek heeft het nergens over graancirkels maar behandelt wel een geestelijke orde genaamd 'De Hemelse Kunstenaars'. Zouden de lichtbollen en de Hemelse Kunstenaars een en dezelfde kunnen zijn ?!


CROOKED SOLEY 2002

Een van de meest indrukwekkende formaties was deze graancirkel bij het Britse gehucht Crooked Soley, die in augustus 2002 verscheen. De formatie oogt als een DNA spiraal en bestaat uit staand en liggend gewas waar licht gekromde, staande en liggende toefjes gewas te zien zijn.  In totaal bestond de formatie uit 1.296 partjes gewas, die lijken te verwijzen naar verschillende pagina's in Het Urantia Boek met informatie over de menselijke zoektocht en vragen als : 'Waarom zijn we hier ?' Courtesy picture: Steve Alexander