For kids

 

Augustus 2018

Graancirkels door de ogen van een 4-jarig kind :


https://www.youtube.com/watch?v=380udCIFKFU

 

Juli 2018 

In juli is het 13 jaar geleden ( 19 7 2005 ) dat deze vreemde formatie ontstond in Engeland : 

Met dank aan : Steve Alexander 


De graancirkel lijkt een speelse herinnering aan de 'Sri Yantra' die in 1990 in Oregon, een staat in Amerika, verscheen.  Deze Sri Yantra, een soort mandala,  verscheen in een harde rivierbedding en was 400 meter in doorsnee  ( er wordt wel Engels gesproken, snorrie : )  :  


https://www.youtube.com/watch?v=6hFniHGO-I0
 

Juni 2018 

Dankzij de Hubble Space Telescoop, die halverwege de 90er jaren de lucht in ging, zijn de oudste sterrenstelsels, de elliptische stelsels, voor het eerst gefotografeerd op een bijzondere manier.  Hieruit blijkt dat ze ogen als heuse kroonluchters en dat ze bestaan ( in tegenstelling tot spiraalstelsels als 'onze' Melkweg ) in vormen van klein tot groot. Op deze afbeelding ( de kaft van mijn eerste dichtboekje ) zie je vier verschillende soorten ellipsen afgebeeld.  

 

 


Mei 2018

Het in 1997 in onze taal verschenen Urantia Boek spreekt in deel II over zogenaamde 'Hemelse Kunstenaars'. Wanneer we de vormen van sommige graancirkels bekijken begrijpen we beter waarom : dit exemplaar verscheen in de nacht van 5 op 6 augustus 1999 in Engeland en werd door een boze boer al snel weggemaaid. Gelukkig was iemand in de buurt, bezig om een andere formatie te fotograferen vanuit een helikopter, anders was ze nooit te zien geweest op deze manier. Tot heden wordt deze als een van de meest complexe graancirkels ooit beschouwd.  Ze kreeg de naam : de mand. 
 

 

Met dank aan : Ulrich Kox


April 2018

Zomer 2003 verscheen in het tv programma Wonderen Bestaan een ouder stel bij wie tekeningen van teckels in het tapijt verschenen. Een paar jaar eerder was hun teckel gestorven en ze meenden dat het diertje zo weer contact met hen zocht. Wat opviel was dat hun familienaam ( Bol ) dezelfde was als de naam die graancirkelonderzoekers gebruiken voor de lichtbollen die bij graancirkels zijn verschenen : Balls Of Light ( BOL's ).  Wat denk je .. toeval ?  

Of hebben onze geestelijke vrienden wellicht een mooi gevoel voor humor ? 


 

Maart 2018

Graancirkels worden gemaakt, volgens veel onderzoekers, door lichtbollen. Voor het gemak worden de lichtbollen daarom ook wel BOL's ( afkorting van Balls Of Light ) genoemd door hen.  Deze lichtbollen zijn ook vastgelegd op video, zoals blijkt uit dit filmpje : 

https://www.youtube.com/watch?v=yRndo7F6vA0

 

 

Februari 2018

Hoewel we veel te danken hebben aan de wetenschap lijkt er een deken van zwaarte en serieusheid te hangen over alles wat met het heelal en onze plaats daarin te maken heeft.  Zo menen sommige geleerden dat het misschien zo is dat ( sommige ) buitenaardse beschavingen ons kwaad gezind zouden kunnen zijn. 

Net zoals vroeger de blanken in Amerika de Indianen van hun land verjoegen zou dit ook nu vanuit de ruimte kunnen gebeuren, volgens sommige wetenschappers. Wat denk jij, zou dat echt kunnen ? Of is dat niet te vergelijken ? 

 

 

Januari 2018

Deze website tracht een nieuw beeld te schetsen, namelijk dat we in een heelal leven dat ons op speelse wijze uitdaagt. De graancirkels zijn daar een mooi voorbeeld van, maar ook sommige bijzondere menselijke leraren .. en andere zaken. 

Een zo'n bijzondere leraar was J. Krishnamurti ( 1895 - 1986 ), hier een deel van een gesprek met kids : 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ld60IQ3jxw0

 

PS : merk op hoe deze bijna 90 jarige leraar de jongens soms aanspreekt met 'old boy' .. : ) 
Spirituele leraren zijn bepaald niet gespeend van humor .. 

 

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 


 

Aarzel niet contact op te nemen als je meer wilt weten of eens een
bijeenkomst wilt organiseren voor jou en je vrienden, of bijvoorbeeld op school.