Blog

 

30 oktober 2018 

Komende winter wil ik me richten op het afstemmen van de vele studieaantekeningen door de jaren heen gemaakt. Spannend en een uitdaging waarvan ik nooit dacht dat ik die zou moeten aangaan.  Bijna 40 jaar geleden begon ik 'de zoektocht' in de overtuiging dat 'het denken' en alles daarmee verwant ( lezen / studie / ambitie ) overboord gegooid kon worden.  Haha .. niet dus.  Het is juist via ( gebruik van ) het intellect dat gestaag zaken op zijn plaats beginnen te vallen. 

 

8 november 2018

Las vandaag een stuk over de nieuwe serie van Doctor Who, die vorige maand in premiere is gegaan. 'Een eeuwenoude Time Lord uit de ruimte die de mensheid beschermt tegen buitenaardse schurken' ( NRC 15 oktober ).  De serie wordt blijkbaar bekeken door 77 miljoen mensen in 95 landen. Actrice Jodie Whitttaker speelt 'een alien die in verschillende lichamen terecht komt'. Dit is een vrouw.  Blijkbaar is er grote belangstelling voor 'een alternatieve werkelijkheid'.   
 

5 december 2018

Las vanmorgen : 'Wanneer de mens de ketenen van vrees gaat afschudden, wanneer hij continenten en oceanen met zijn machines, en generaties en eeuwen door zijn documenten met elkaar verbindt, moet hij iedere beperking die hij te boven komt vervangen door een nieuwe, vrijwillig op zich genomen beperking, conform de morele ingevingen van zijn groeiende menselijke wijsheid.'  Fijn als je een favoriete tekst hebt waar je je soms kunt laven aan dit soort juweeltjes : )      

 

2 januari 2019
 

'Het ontwikkelen van de publieke opinie 

is de enige veilige en juiste methode

om het civilisatieproces te versnellen ;

geweld is maar een tijdelijk middel en

het culturele ontwikkelingsproces zal 

steeds sneller worden naarmate kogels

plaatsmaken voor stembiljetten.'   


Het Urantia Boek  

 

9 januari 2019

'Het vuur was een grote civiliseerder: het verschafte de mens zijn eerste middel om
altruïstisch te zijn doordat het hem in staat stelde gloeiende kolen aan een buurman
te geven zonder er zelf minder van te worden.'  Het Urantia Boek ( Pag. 780 )